Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statsministern: Ingen utredning av Maths O

/

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) meddelade i dag att det inte blir någon oberoende granskning av turerna kring Maths O Sundqvist och Carnegie.

Annons

Drygt 6 000 personer har skrivit under ett upprop där de kräver en oberoende granskning av den process som ledde fram till att Riksgälden gick in och tog över banken Carnegie. En del anser att det finns tecken på att banken inte hanterade den nu avlidne finansmannens tillgångar på ett korrekt sätt.

Statsministern besökte under torsdagen Östersund för att invigningstala på Guldgalan och fick då frågan om en oberoende utredning. Men svaret blev alltså att han inte kommer att verka för en sådan.

– Av det skälet att vi inte har parallella rättssystem i Sverige. Vi har ett rättsväsende och det är det som har att pröva detta.

Fredrik Reinfeldt meddelade också att han litar på den beskrivning som Riksgäldens direktör Bo Lundgren har lämnat kring händelseförloppet.

– När Bo Lundgren har redovisat de olika delarna har jag inte noterat något som egentligen skulle kunnat motbevisa att det har gått till på ett helt annat sätt.

Mer läsning

Annons