Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämplade in och stack från jobbet

En anställd vid Försäkringskassan har fuskat till sig över 40 000 kronor för mycket i lön genom att mygla med tidrapporteringssystemet.

Annons

En anställd vid Försäkringskassan i Östersund har anmälts till Personalansvarsnämnden. Medarbetaren misstänks för regelbundet fusk med rapportering i tidrapporteringssystemet. Enligt den anställdes chef stämmer inte rapporteringen med den anställdes närvaro på arbetsplatsen.

Det har visat sig att arbetstagaren kommit till arbetet, stämplat in och därefter lämnat arbetet samt gjort korrigeringar i tidrapporteringssystemet i efterhand. Vid flera tillfallen har arbetstagaren kommit sent på dagen och ändrat stämplingen till en tidigare ankomsttid. Enligt den chef som gjort anmälan till Personalansvarsnämnden har fusket skett vid upprepade tillfallen och misstänks ha pågått en längre tid.

Fusket ska ha har inträffat såväl under ordinarie arbetstid som vid beordrad övertid.

Medarbetaren har erkänt att den fuskat med sin tidrapportering. Enligt anmälan till Personalansvarsnämnden har fusket varit omfattande och inneburit att den anställde fått åtminstone 43 189 kronor utbetalt i lön för tid då den inte varit på jobbet.

Genom sitt agerande har medarbetaren inte uppfyllt sina skyldigheter i anställningsavtalet.

Mer läsning

Annons