Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spolningen inte klar

Invånarna i Östersunds kommun ska fortsätta koka vattnet. Spolningen är inte klar och då kan heller inte kommunstyrelsen fatta beslut om att friklassa vattnet.

Annons

Under senaste veckan har det funnits uppgifter och förhoppningar om att Östersundarna skulle kunna få ett besked i dag, torsdag, om att . Om spolningen av ledningsnätet hade gått riktigt bra hade kommunstyrelsen kunnat fatta beslut om att friklassa vattnet. Men så blir det inte.


– Det är spolningen som inte är klar, därför blir det ingen friklassning av vattnet i samband med kommunstyrelsens sammanträde i kväll, säger Jörgen Vikström, informatör på Östersunds kommun.

Fram till att spolningen är avslutad kan det finnas cryptosporidiumparasiter i vattnet. Det är i nuläget oklart om när en friklassning av vattnet kan ske, men det kommer inte att bli i dag.

– Den fråga som eventuellt kommer att behandlas på kommunstyrelsen är frågan om ifall det går att fatta ett beslut om att friklassning av vattnet på delegation så att inte hela kommunstyrelsen behöver samlas för beslutet, säger Jörgen Vikström.

Mer läsning

Annons