Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkade igång årets vinterpark

/
  • I helgen öppnade Vinterparken.
  • Kerstin och Rune Ebenhard tar en sparktur. ”Vi fick broddar i julklapp för att använda och sparka ifrån med, men de glömde vi i dag”, säger Rune.
  • Elda Strand, två år gammal, tycker det är lite läskigt att gå in i igloon själv fastän manna Emelie Lingren står precis utanför. ”Det är nog lite mörkt och för mycket människor, då blir hon lite rädd”, säger Emelie Lindgren.
  • Jennifer och hennes kompisar Amanda, Tove och Olivia testar iskarusellen.
  • Marianne Gunneriusson tog med fika till sonen Håkan och hans familj i Badhusparken, Kinna och barnen Saga och Axel. Hunden Olga är också med och njuter av solskenet.
  • I helgen öppnade Vinterparken.

I helgen öppnade vinterparken och bjöd på ett smakprov av den kommande vårvintern med gnistrande sol som värmde kalla kinder.

Annons

Kerstin och Rune Ebenhard från Odensala tog sparkarna på biltaket till Badhusparken. De konstaterar snabbt att det bästa sparkföret nog finns på Storsjön.

– Det är första gången på isen i år, säger Rune.

Men det är inget ovanligt att träffa på dem där.

– Då och då under vintrarna brukar vi göra turer och ha med oss fika, säger Kerstin.

Trafiken utefter Medvinden är en aldrig sinande ström av gångtrafikanter, med och utan hundar, skridskoåkare, skidåkare, och så hästen med släden såklart.

Bänkraden vid sjökanten är fullsatt av människor med ansiktena mot solen. Vid kanten till den upplogade skridskoplanen sitter familjen Gunneriusson.

– När jag hörde att sonen och hans familj var här nere gjorde jag i ordning fika och åkte hit, säger Marianne Gunneriusson.

Tunnbrödstutar med ost är receptet för en lyckad matsäck enligt henne.

Hennes son Håkan, hans fru Kinna och deras barn Axel och Saga flyttade till Östersund från Uppsala i höstas.

– Vi ska åka på en långfärdskridskotur nu när barnvakten kommit, säger Kinna och tittar på Marianne.

Mer läsning

Annons