Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkad ambulanssköterska kräver tillbaka jobbet

Den ambulanssköterska som sparkades av landstinget efter inblandning i den omskrivna ambulansfesten vill ha jobbet tillbaka och kommer att överklaga beslutet.

Annons

Mannens juridiska ombud, Mats El Kott, säger att han tillsammans med sin klient har för avsikt att lämna in en stämningsansökan till tingsrätten på måndag om arbetsgivaren inte tar tillbaka avskedet.

– Vi har mejlat arbetsgivaren och gett dem möjlighet att förhandla innan vi lämnar in den här stämningsansökan, säger han.

Ambulanssköterskan avskedades i slutet av december. Anledningen till att han fick sparken var att han i slutet av november var en av deltagarna på den fest som spårade ur på brandstationen i Östersund. Landstinget anger tolv olika anledningar till varför ambulanssköterskan ska avskedas. Ett av skälen är att han stulit lustgas ur ambulansen, ett annat att han tagit initiativet att gå till ambulanshallen för att inhalera lustgas. Ett tredje skäl är att han utsatt 3:e part för risk genom att göra en ambulansbil obrukbar.

– De påstår att han varit initiativtagare men jag har pratat med fyra andra som säger att han inte varit det, säger Mats El Kott.

Han anser att landstinget inte har någon bra grund för avskedet och att det därför ska ogiltigförklaras.

– Vi kräver helt enkelt att min klient ska behandlas på samma sätt som de andra närvarande, säger Mats El Kott.

Att ambulanssköterskan tagit en mindre mängd lustgas tillsammans med andra är inte stöld utan snarare egenmäktigt förfarande eller snatteri anser Mats El Kott, alltså inte grund för en uppsägning. Han och hans klient anser heller inte att ambulansen blivit obrukbar efter festen.

Skulle tingsrätten ogiltigförklara avskedet så kan ambulanssköterskan få sitt jobb tillbaka, i annat fall kan landstinget tvingas betala ett skadestånd till honom.

Mer läsning

Annons