Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sorgsen vd mötte pressen

/
  • Konkursförvaltarens representant Magnus Lindblom tillsammans med ACB:s vd Hans Ederwall och rekonstruktören, advokat Jan Lindahl.

Det var en märkbart sorgsen vd som mötte pressen för att berätta om konkursen. Hans Ederwall konstaterar att storkunden Ikea inte bjudit till någonting för att få ACB på fötter.

Annons

På förmiddagen i dag sattes ACB Laminat i konkurs. Företaget har sedan i januari i år varit under rekonstruktion men i går fattade ägaren det slutgiltiga beslutet och lämnade in handduken.
Vd, Hans Ederwall, berättar att konkursen bottnar i att företaget inte lyckats få något lönsamt avtal med Ikea om fortsatt tillverkning av garderober. Och finns inget avtal med Ikea så finns heller inte ACB Laminat.
– Det är tyvärr alltid en viss dramatik när vi träffas, konstaterar han när presskonferensen inleds efter de många turer som varit de senaste åren.
Hans Ederwall är märkbart ledsen och säger att de senaste 18 månaderna varit jobbiga. Problematiken bottnar enligt honom i att priset på spånskivor på den europeiska marknaden har dumpats så pass mycket att ACB och många andra tillverkare inte kan få lönsamhet. Hans Ederwall säger också att Ikea som storkund i princip kan diktera villkoren för vilka priser som sätts.
– Ikea har aldrig bjudit till någonting i de här förhandlingarna, säger han.

Mer läsning

Annons