Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommaren regnade bort på Lövstabadet

/
  • Det ogynnsamma sommarvädret har skrämt bort många besökare. Arbetsledare Petter Jacobsson hoppas att Lövstabadet åtminstone ska locka besökare under de kvarvarande sommarveckor som utomhusbadet håller öppet.
  • Foto: Ulrika Andersson

Sommarens väder har gjort vissa turistattraktioner i Östersund till förlorare. Men oroligheter i Thailand, en svag krona och finanskris har gjort andra till vinnare. Lövstabadet har haft en dålig sommar med få besökare medan Frösö Zoo gjort en kanonsäsong.

Annons

Sommarens väder har inte varit särskilt gynnsamt för Lövstabadet på Frösön. Petter Jacobsson är arbetsledare på badet och berättar att antalet besök har legat hela 30–40 procent lägre jämfört med en normal sommar.

– Vi märker av det dåliga vädret kraftigt. Det var bra under Storsjöcupen men sedan har det bara varit enstaka strödagar då vi haft många besökare.

Lövstabadet har öppet drygt ett par veckor till i sommar och Petter Jacobsson hoppas att vädret ska bli gynnsamt den sista perioden. Men badet kommer inte att hinna hämta in förlorade dagar.

– Tyvärr så har mångas semestrar tagit slut nu. En dag som den här till exempel skulle det ha varit mer folk om det varit i juli, sade Petter Jacobsson i går.

Medan sommarvädret har påverkat Lövstabadet negativt så verkar det ha haft mindre inverkan för besöksantalet på Frösö Zoo.

Dessutom finns en rad andra faktorer som gynnat djurparken under här sommaren.

– Den här sommaren har haft lite andra förutsättningar än en normal sommar. Den ekonomiska krisen har varit bra för oss. Vi vinner ju på att fler valt att turista i Sverige och inte åka utomlands. Sedan har vi haft oroligheter i Thailand, en svag kronkurs och svininfluensa i Mexiko och USA, det har också gjort att många helt enkelt inte vill åka utomlands.

Frösö Zoos ägare Åke Netterström är mycket nöjd med sommarens resultat. Att det har regnat kraftig vissa dagar har förmodligen påverkat antalet besökare men inte tillräckligt mycket. Antalet besökare sommaren 2009 kommer att vara fler än förra året som också var ett bra år enligt Åke Netterström.

Mer läsning

Annons