Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofia har klättrat på karriärstegen

/

Sofia Jegerborn, började sin karriär som vikarierande butikssäljare, idag, åtta år senare, har hon ett stressigt - men roligt jobb - som marknadschef för H&M Sverige.

Annons

Hur kommer det sig att du valde H&M som arbetsgivare?

- Jag ville kunna kombinera mitt modeintresse med möjligheter att utvecklas inom flera områden inom företaget. Jag hade hört att H&M var ett bra företag att arbeta på.

Sofia började sin karriär på företaget genom att börja arbeta som sommar- och helgvikarie under sin studietid.
Då gick hon personligen in i butiken på Hamngatan i Stockholm med en ansökan. Något som visade sig vara ett lyckokast för Sofia.

Varför tror du att just du fick jobbet?

- Svårt att svara på, men jag delar företagets värderingar, gillar försäljning och mötet med kunden.

Sofia trivdes så bra att hon tog en paus från universitetet för att arbeta heltid som säljare på damavdelningen. Egentligen ville Sofia omedelbart efter studierna komma tillbaka till H&M - men just då fanns det ingen ledig tjänst på informationsavdelningen och hon valde att istället arbeta som PR-konsult på en byrå.
För snart fem år sen fick hon möjligheten att komma tillbaka till H&M i rollen som marknadschef.

Varför tycker du att HM är en bra arbetsgivare?

- Man uppmuntras att ta egna initiativ och det finns stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Det är en trygg arbetsplats som hela tiden utvecklas och sist men inte minst så har jag fantastiska kollegor.

Finns det några mindre bra delar med att vara anställd av H&M?

- Inte direkt. Vissa perioder är det väldigt stressigt, men det tror jag inte är specifikt för H&M utan något många upplever idag. Samtidigt gillar jag när det är mycket att göra, så det handlar mycket om att man personligen måste lära sig att hantera stressiga situationer och också kunna säga nej.

Vad är det roligaste med jobbet?

- Ingen dag är den andra lik, det händer massor hela tiden och sen är det ju så roligt att arbeta med mode och försäljning.

MARIA GUNNARSSON/Nyhetsbyrån NA Media

Mer läsning

Annons