Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialnämnden avgör O’Learys serveringstillstånd

Det blir socialnämnden i Östersunds kommun som avgör om O’Learys ska förlora sitt serveringstillstånd, eller om de ansvariga ska frias efter att gymnasieungdomar bjudits på sprit på krogen.

Annons

Det var den 23 september som ett antal gymnasieungdomar deltog i en baskettävling på Wargentinsskolan i Östersund. Tävlingen ordnades på uppdrag av de ansvariga bakom O’Learys och nattklubben Amarillo. Själva tävlingsarrangemanget sköttes av företaget Gathering people. Ett av priserna i tävlingen var tillträde till nattklubben Amarillo som ligger i samma lokaler som O’Learys. Där bjöds ungdomarna på alkohol.

Enligt lagen får den som har tillstånd att sälja alkohol inte bjuda bort den hur som helst. Sker det så finns en risk att tillståndet dras tillbaka. Frågan som politikerna i socialnämnden ska ta ställning till är om ägarna till O’Learys och Amarillo haft något ansvar för spritbjudningen. Själva hävdar de att de inte haft det utan att företaget Gathering people skött arrangemanget och att bjudningen skett utan deras kännedom.

Alkoholhandläggare Maria Stenlund har utrett ärendet och säger att det handlar om tre tänkbara scenarion. Antingen händer ingenting, det vill säga att de ansvariga för alkoholtillståndet får fortsätta sälja alkoholhaltiga drycker som vanligt. Alternativ två är att tillståndet dras tillbaka vilket innebär att ingen alkohol får säljas på krogen eller nattklubben. Alternativ tre ligger någonstans mitt mellan.

– Om det finns förmildrande omständigheter så kan det beslutas om en varning, säger Maria Stenlund.

Politikerna i socialnämnden ska ta upp ärendet nästa vecka.

Mer läsning

Annons