Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart ska det byggas 60 nya lägenheter i Torvalla

Östersundsbostäder kommer att bygga 60 nya lägenheter i Torvalla om kommunen vill sälja mark för ändamålet. Det beslutet togs av företagets styrelse i går.

Annons

Östersundsbostäders vd, Bengt Rådman, säger att det var ett stort och svårt beslut som fattades på styrelsemötet. Det var också ett beslut förenat med vissa risker eftersom det handlar om stora pengar. Kostnaden för byggnationen av de 60 lägenheterna plus inköp av mark beräknas bli cirka 75 miljoner kronor. Men beslutet var nödvändigt enligt Bengt Rådman.

– Det handlar ju om nyproduktion och det är mycket pengar men skälet till att vi drar igång här är att det är det snabbaste sättet att få fram bostäder, säger han och tänker på den bostadsbrist som just nu råder i Östersund.

Kommunens detaljplan tillåter redan i dag att det byggs bostadshus i det aktuella området Fjällmon, Torvalla. Därför kan bygget av lägenheterna komma igång snabbt.

– Kommer vi bara överens med kommunen om markförvärvet så kan vi börja bygga i oktober november. Vi räknar med ett års produktionstid och inflyttning till nästa höst, säger Bengt Rådman.

De 60 lägenheterna kommer att ha mellan ett till fyra rum och kök. Husen byggs i trä i två våningar och utrustas med hissar. Vilka hyror som ska gälla för lägenheterna är inte bestämt men Bengt Rådman säger att det förmodligen blir en högre hyresnivå eftersom det är dyrt att bygga nytt.

Mer läsning

Annons