Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smaklig utställning lockar många deltagare från länet

/
  • Sivert Rosenholm, Hällesjö chark och Ann Klensmeden, Åsbergets getgård, är två av deltagarna vid Smaklustmässan i Stockholm.

Det är ett ansenligt gäng småskaliga matproducenter från vårt län som anmält sig för deltagande i den stora Smaklust-mässan i Stockholm 21–23 augusti.

Annons

Den småskaliga matproduktionen upplever hyfsad medvind och lite extra kul för de småskaliga är den klapp på ryggen som regeringen givit dem i form av att nyligen ha avsatt 160 miljoner kronor för att uppnå visionen Sverige – det nya matlandet.

Bakom mässan i Stockholm står organisationen Eldrimner med säte i Östersund och som sedan 2005 upphöjts till värdighet av nationellt resurscentrum för mathantverk.

I över 25 år har Eldrimner verkat i vårt län för att utveckla mathantverket genom att stödja företag med rådgivning och hjälpa nya företag att starta.

I nationella jämförelser lär Jämtland stå mycket högt både vad gäller antalet mathantverkare i förhållande till invånarantal och kvalitet på produkterna.

Mässan Smaklust arrangerades för första gången 2007 och lockade då runt 100 000 besökare.

I år deltar runt 300 mathantverkare från hela landet.

Eldrimner är hämtat från nordiska mytologin. Eldrimner var grytan som ständigt kokade i Valhall och som användes av jättarna för att tillaga grisen Särimner.

Mer läsning

Annons