Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutet närmar sig för SAS-kontoret

Under onsdagen informerades de 48 anställda vid Sas bokningskontor i Östersund om att Sas beslutat att inte ha verksamheten kvar.

Annons

– Jag har informerat personalen om att verksamheten i framtiden ska koncentreras till ett kontaktcenter i Örnsköldsvik, säger Per Rissne som är platschef på kontoret på Frösön.

Per Rissne har förhoppningar om att verksamheten på Frösön kan fortsätta under förutsättning att flygbolaget kan hitta någon extern leverantör som är intresserad av verksamheten och personalen.

– Ingen personal sägs upp just nu, säger Per Rissne.

Verksamheten i Östersund har varit på fallrepet flera gånger tidigare och verksamheten har ifrågasatts.

Redan i augusti berättade Länstidningen att bokningskontoret var till salu. Enligt Per Rissne pågår förhandlingar om ett övertagande. Enligt tidigare uppgifter ska det kunna bli försäljning av bokningskontoren redan under hösten 2009.

Vilka möjligheter tror du finns att hitta en extern leverantör?

– Vi har haft en anbudssväng och Sas ambition är att en extern leverantör ska ta över, men det är klart att i ett worst case scenario så blir det ingen som tar över. Men jag tror inte att det är det mest troliga, säger Per Rissne.

Sas minskar på sin personal över hela Norden och att inte längre själva driva bokningskontoret i Östersund är ett sätt.

– Förhoppningen är ju att någon tar över hela verksamheten och även personalen. Ingen personal sägs upp just nu, säger Per Rissne.

Mer läsning

Annons