Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutet för ACB – nu monteras fabrikerna ned och säljs

Sedan ACB Laminat försattes i konkurs har konkursförvaltaren arbetat med att hitta en lösning för att produktionen ska kunna fortsätta. Men så blir det inte.

Christer Björk, före detta facklig företrädare, och andra som varit anställda på företaget fick det negativa beskedet i brevlådan.

Annons

– Jag och andra har fått ett brev i dag från konkursförvaltaren där de skriver att det inte längre finns några intressenter kvar och att de kommer att gå vidare med att sälja inventarier och maskiner i stället, säger Christer Björk.

Han har hela tiden trott att verksamheten på ACB Laminat skulle få en fortsättning. Sådana rykten har också florerat i bygden berättar han.

– Det här är jäkligt surt. Jag har trott till 100 procent på att det kommer att bli fortsatt drift, bara vi får nya ägare. Senast förra veckan gick ryktet att vi skulle bli återanställda.

– Vi har varit alldeles för bra och producerat bra, så det känns jättekonstigt att det blivit så här, säger Christer Björk.

Han berättar att han senast i slutet av förra veckan pratat med konkursförvaltaren och förstått det som att det fanns intressenter kvar som de förhandlade med.

– Och jag har hört information om att Ikea var intresserade av att köpa grejer av oss. Jag har tolkat alla signaler som positiva.

Han har fullt förtroende för att konkursförvaltaren gjort vad de kunnat.

– Men jag skulle vilja veta varför det inte gick att få till, säger han.

Christer Björk har arbetat på ACB Laminat de senaste 13 åren, han var även där i ett par månader 1986.

– Fram till nu har jag inte trott att jag behövde ut och söka nytt jobb. Men nu är det definitivt.

– Det känns verkligen konstigt, säger Christer Björk.

Mer läsning

Annons