Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog gravid flickvän

En man i 25-årsåldern åtalas för att upprepade gånger slagit och hotat sin gravida flickvän.

Annons

En man i 25-årsåldern åtalas för grovfridskränkning. Kvinnan och mannen väntar också barn ihop. Mannen är misstänkt för att sedan i maj begått brott, vilka åklagaren bedömer som grov fridskränkning, mot den mannen lever ihop med.

Mannen är misstänkt för att ha slagit kvinnan i ansiktet, ofredat henne genom att spotta på henne. Mannen är också misstänkt för att ha tryckt hårt mot kvinnans huvud. I augusti ska mannen enligt åtalet ha hållit fast kvinnans huvud, hållit en hand över hennes mun och skrikit i hennes öra.

För drygt två veckor sedan misstänks mannen ha knuffat kvinnan mot en bokhylla så att smärta och blånader uppstod. I samband med detta ska mannen också ha slagit kvinnan på näsan, greppat hennes handleder och dragit henne till ett annat rum, tryckte upp henne mot en vägg och tryckte sitt ansikte mot hennes. Därefter har han ofredat kvinnan genom att spotta på henne. Vidare är mannen misstänkt för att ha hotat kvinnan genom att sätta sig på henne trycka en kudde över hennes ansikte sjunga "Die, die my darling, just shut your pretty eyes". I samband med denna händelse greps mannen av polis, han har sedan dess varit häktad.

Nu har mannen åtalats för grov fridskränkning. Åklagaren menar att var och en av gärningarna har utgjort ett led i en upprepad kränkning av kvinnan och har varit ägnade att allvarligt skada kvinnans självkänsla.

Mannen åtalas också för bedrägeri. Han misstänks ha använt kvinnans kontokort och på så vis kommit över 2000 kronor.

Mer läsning

Annons