Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrindans ekonomi måste stabiliseras

/

Exakt vad som kommer att hända med Fabös och de andra dotterbolagen i Skrindan är osäkert. Den nye vd:n säger att den första uppgiften blir att stärka koncernens svaga ekonomi.

Annons

Från och med i går så ägs koncernen Skrindan av Carnegies dotterbolag Valot invest. Det innebär i sin tur att Valot invests vd, Arne Berggren, tills vidare blir högste chef i Skrindan. Han säger att arbetet med att stärka koncernen ska börja omedelbart.

– Det viktigaste nu blir att stabilisera Skrindankoncernen och se till att den kan betala sina räntor och uppfylla sina åtaganden mot andra parter.

– Sedan får vi se hur mycket Skrindan förmår göra finansiellt framöver.

Arne Berggren säger att han inte är orolig för konkurs men konstaterar samtidigt att Skrindan har en klen ekonomi.

– Skrindankoncernen är finansiellt svag. Ett av skälen till att vi tog över var att vi skulle kunna stärka bolaget men jag ser ingen direkt fara för framtiden.

Övertagandet innebär bland annat att verksamheten i företagen Fabös och Norrvidden ska ses över. Arne Berggren tror inte att det kommer att ske några större förändringar den närmaste framtiden.

– Jag tror till exempel inte att man kommer att märka någon förändring som hyresgäst.

– Men det är svårt att säga vilka förändringar som kommer att ske framöver eftersom jag inte vet exakt hur Skrindan drivs i dag.

Mer läsning

Annons