Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolklass blev bestulen i Göteborg

/
  • Eleverna från Treälvsskolan i Lit blev bestulna på allt av värde på sin första dag på skolresan. Tjuvarna tog bland annat I-pods, datorer, hårdiskar, kameror, pengar, kläder och väskor.

Niorna, från Treälvsskolan i Lit, blev av med de mesta av sina saker första dagen på skolresan i Göteborg. Under tiden de var på Liseberg tog sig någon in i klassrummet där de bor och stal deras tillhörigheter.

Annons

De 18 niondeklassarna, deras lärare och fem föräldrar, kom till Göteborg i torsdags. När de kommit fram till boendet på Majornas vuxengymnasium, packade de upp, lämnade rummen där de bor, låste och begav sig sedan därifrån, för att gå på stan och senare åka till Liseberg.

Margaretha Jonsson och hennes dotter åkte tillbaka till skolan tidigare än de andra. Där fick de en ordentlig överraskning. Någon hade brutit sig in i klassrummet och stulit allt av värde; I-pods, datorer, hårdiskar, kameror, pengar, kläder och väskor.

– Vi har två rum vi bor i. För att komma in i rummet måste man hämta personal som jobbar på expeditionen så vi gjorde det på en gång när vi kom tillbaka. Men när vi kom till rummet var dörren uppbruten, säger Margaretha Jonsson.

Som tur var hade tjuvarna bara brutit sig in i ett av de två rum som niorna hyrt.

– Dom som jobbade där har inte sett något. Det är konstigt för de berättade att de hade visat en ny grupp runt precis innan vi kom tillbaka, säger Margaretha.

Gruppen har köpt ett paket som inkluderar boende och mat. Det pågår också en turnering för ungdomar i fotboll, schack och brännboll så det är fullbelagt i klassrummen på skolan.

Margaretha och hennes dotter satt och vaktade i det uppbrutna rummet tills de andra kom tillbaka från Liseberg senare på kvällen.

– Det var mycket mer som var stulet än vi trodde från början. Vi har gjort listor på allt, som ska lämnas till polisen, säger Margaretha.

– Min son har bara kläderna han har på sig kvar, säger Thorsten Lundqvist, pappa till en av eleverna.

Han fick vetskap om inbrottet på torsdagen efter att han pratat med sin son.

– Jag brukar alltid vara med på resor de gör men den här gången var jag inte det. Det här är katastrof. Dom var i chocktillstånd i går (läs torsdag), grät och var förtvivlade, säger han.

– Det var en del som ville åka hem på en gång, men vi bestämde oss för att stanna kvar, och åker som planerat hem på i morgon (läs lördag), säger Margaretha.

Thorsten Lundqvist vill varna andra, särskilt då han vet att många från länet ska åka på Gothia cup 12–18 juli.

– Det verkar inte vara så ovanligt med sådana här inbrott, särskilt under fotbollscupen, och det finns ligor som jobbar på det här sättet. Det jag tycker är konstigt är att det verkar vara så dålig bevakning, inga vakter eller någon som går runt och kollar, säger Thorsten Lundqvist.

Mer läsning

Annons