Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidskyttefebern har slagit till i Brunflo

/
  • ”Det här var ganska lätt, men jag blev lite trött”, sa Karin Heijdenberg, 8 år, efter ett varv i spåret i väntan på att få skjuta tennisbollar. Elin Backlund, bakom henne, hade hunnit med två varv längs stora banan då hon lyckades ta sig förbi flera medtävlande. Foto: Håkan Luthman
  • Guldmedalj väntade alla som gick i mål. Elin Backlund var nöjd med sina två varv längs stora banan. Skyttet gick också bra. ”Första gången fick jag två straffvarv, på andra fick jag inga straffvarv”, sa hon när hon tog emot sin medalj och gled vidare mot de grillade hamburgarna.Skyttestationen var arrangerad med tennisbollar och hinder som vek sig vid träff. För en del var det lätt att träffa, men för många blev det något straffvarv.

Skidskyttefebern har smittat även Brunflo. I går hade Sörgårds-skolans fritidsbarn tävling på lägdan nedanför Brunflo kyrka.

Annons

Det var full fart i spåren ute på lägdan nedanför kyrkan. Sörgårsdskolans fritidsbarn, i åldrarna 6–9 år, hade tagit med sig skidorna till skolan under onsdagen. Och fritidspedagogerna hade spårat upp två olika långa banor och arrangerat upp ett skytteområde med en lite straffrunda.

– Vi brukar ordna någon sådan här aktivitet varje vinter, och i år blev det skidskytte, säger Mattias Lindblå, fritidspedagog.

– Alla som vill får vara med och tävla, och de som inte vill får hjälpa till med annat, som att dela ut medaljer, grilla hamburgare eller hjälpa till vid skyttet, säger han.

Och intresset var det inget fel på bland de cirka 60 tävlande barnen. Flera gjorde mer än ett varv längs de olika banorna.

Anna-Karin Heijdenberg, 8 år, hade tagit i rejält längs spåret, så det fick bli en paus utsträckt i snön när hon väntade på sin tur att kasta tennisbollarna mot hindren på skyttebanan.

– Jag har inte laddat på något särskilt sätt, men jag åker skidor ganska ofta. I kväll (läs onsdag) ska jag iväg och tävla igen, sa hon.

Hemma har de nära till ett skidspår och hon brukar träna där, ofta i sällskap med mamma.

Mer läsning

Annons