Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skärpt alkoholpolicy efter fylleskandal

/
  • Jonas Bysell är ordförande för MUF i länet. Han är bland annat misstänkt för misshandel efter en förbundsstämman för några veckor sedan.

Moderata ungdomsförbundet skärper sin alkoholpolicy efter händelsen där Jämtlandspolitikern Jonas Bysell kom till ett möte iklädd badbyxor och senare hamnade i fyllecell hos polisen.

Annons
Med anledning av de händelser som inträffade på förbundsstämman i slutet av november så har MUF:s styrelse beslutat att anta en ny policy för användandet av alkohol på olika aktiviteter som förbundet ordnar. Den nya alkoholpolicyn är tydligare än den som gällt tidigare. - Man kan säga att vi gjort en skärpning och att vi byggt ut delen som handlar om ansvarsutkrävning, berättar Lars Rådén som är generalsekreterare i MUF. Framöver på MUF:s aktiviteter ska det alltid finnas någon som är ansvarig för hur alkohol hanteras. Om någon missköter sig så ska den ansvarige kunna vidta åtgärder. - I den nya policyn ska en person som beter sig olämpligt och kränkande kunna avvisas från en aktivitet, säger Lars Rådén. Han säger också att om den nya policyn gällt på stämman där Jonas Bysell kom iklädd endast badbyxor så hade Jämtlandspolitikern sannolikt blivit avvisad.

Mer läsning

Annons