Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skandalambulansen användes till att flytta möbler

/

Landstinget ogillade att ambulansen användes vid fylleslaget på brandstationen och gav en anställd sparken. Nu har landstinget använt samma ambulans som flyttbil!

Annons

I dagarna har ambulansverksamheten flyttats från brandstationen till det nya Certus-området vid gamla ATS. Som flyttbil använde landstinget den ambulans som tidigare varit så omskriven i den så kallade fylleskandalen på brandstationen.

– Märkligt att det inte var så noga att ha den i bruk nu, när det var så viktigt att den var körbar under festkvällen, menar arbetsrättsjuristen Mats El Kott, som under gårdagen lämnade in sin stämningsansökan mot landstinget.

En av de anställda vid brandstationen, som var med och hjälpte till vid flytten, bekräftar för LT att ambulansen användes som flyttbil.

– Vi packade ambulansen full med flyttkartonger och möbler och körde lass efter lass upp till nya området, berättar den anställde.

Enligt den stämningsansökan som lämnades in under måndagen, skriver Mats El Kott att det aktuella fordonet var obrukbart som ambulans flera dagar under flytten.

– Det visar att det inte var så viktigt att ambulansen inte gick att använda under den aktuella festnatten, som var en anledning till att min klient förlorade jobbet, säger Mats El Kott till LT.

– Det fanns ingen risk för tredje man som landstinget hävdar. Det är bara en påtryckning för att landstinget ska skydda sina egna chefer.

Den anställde som hjälpte till med flytten berättar att han själv tyckte det var märkligt att ledningen tillät att ambulansen användes som flyttbil.

– Det var inte bara jag som reagerade på det utan de flesta av oss som jobbade med flytten.

Han berättar också att det finns två läger på brandstationen om den sparkade ambulanssjuksköterskan.

– Enlig vad jag vet vill 95 procent av oss att han ska få jobbet tillbaka, så han har ett mycket stort stöd hos sina gamla arbetskamrater.

Försöket att sparka ambulansköterskan kan bli en dyrköpt historia för landstinget.

För Mats El Kott kräver inte bara att ambulansjuksköterskan får sitt jobb tillbaka. El Kott kräver också att hans klient ska tilldelas ett skadestånd på sammanlagt drygt en kvarts miljon kronor.

I stämningsansökan som lämnades in till Östersunds tingsrätt under gårdagen tar Mats El Kott upp punkt efter punkt som var grunderna till mannens avsked. Bland annat anklagelserna om att den sparkade skulle ha lämnat blodspår i ambulansen, låtit obehöriga sätta nål på sig själv, släppt in obehöriga i ambulanshallen eller stulit läkemedel.

För varje punkt förklarar El Kott att den avskedade antingen är oskyldig eller att anklagelsen inte är brottslig.

 

Mer läsning

Annons