Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadestånd för misshandel med samurajsvärd

Villkorlig dom och skadestånd på 24 000 kronor. Det blir domen för en 20-årig man som bland annat misshandlade en annan man med ett samurajsvärd.

Annons

Den 20-årige mannen stod åtalad för flera brott som gällde misshandel, olaga hot, skadegörelse och hemfridsbrott.

En av händelserna utspelade sig under förra våren då 20-åringen skulle bo hemma hos en bekant. De båda festade ihop med hjälp av både alkohol och lugnande tabletter och denna fest spårade ur, i vad rätten fastslår, misshandel, olaga hot och skadegörelse.

20-åringen jagade den bekante med ett samurajsvärd och hotade att döda honom. Därefter slog han honom med svärdet så den bekante fick skärsår i ena handen och rodnader i ansiktet.

Under kvällen ska 20-åringen också ha förstört en fönsterruta för den bekante.

Vid ett annat tillfälle under våren var 20-åringen ute och festade med en annan kompis, som han tidigare varit inneboende hos. Under festkvällen drack de alkohol. Men när kvällen var slut fick 20-åringen inte följa med hem till kompisen.

Det fick 20-åringen att reagera. Han tog en stol, kastade in den genom ett fönster och tog sig ändå in hos kompisen. Kompisen sprang då ut från bostaden – 20-åringen sprang då efter och slog till kompisen så han föll till marken.

Därefter tog 20-åringen strypgrepp på kompisen. Ett vittne fick lossa hans grepp om kompisens hals.

Tingsrätten anser att detta våld ska ses som kraftigt och oprovocerat.

20-åringen döms av tingsrätten till 75 timmars samhällstjänst och skadestånd på 13 000 till den bekante han slog med ett samurajsvärd.

Kompisen som han tog strypgrepp på ska han betala 7 000 kronor till. Han ska även betala 3 945 kronor för de krossade rutorna vid det tillfället.

Mer läsning

Annons