Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukvårdens insamlingsstiftelse läggs ner

Sjukvårdens insamlingsstiftelse i länet lägger ner sin verksamhet. Intresset är helt enkelt för dåligt, de får inte in de pengar som behövs för att driva verksamheten.

Annons

– Om vi inte får in minst 50 000 kr på kontot innan nyår lägger vi ner, säger Stig Dahleman som är en av initiativtagarna.

Detta trots att de knappt har hunnit starta. Stiftelsen har funnit sedan i mars månad och de har gjort flera upprop. Men intresset är minst sagt vagt.

– Vi fick inte registrera oss hos länsstyrelsen förrän vi kunde visa att det fanns ett intresse och det har varit väldigt likgiltigt, säger Stig Dahleman. Vi har lagt ner mycket jobb och det ger för lite.

Till dags dato har de fått in 100 kronor från en upplänning. Någon förening har också aviserat att de tänker satsa några kronor. Men det är för lite pengar, det räcker inte ens för att betala revisor och administration.

– Tanken med stiftelsen var att köpa utrustning så de exempelvis kan göra en ballongsprängning i Östersund så att patienterna slipper resorna till Umeå. Det finns säkert annan utrustning också som vi skulle kunna köpa.

Stig Dahleman menar att landstinget ska låna pengar kanske i bank och köpa utrustning och sedan betala med kostnaderna de har för resor och boendet i Umeå.

– Vi reser upp pengarna i stället för att använda dem i sjukvården, säger han och är lite besviken. Många har sagt att det här är ett bra initiativ, men steget till att betala några kronor är tydligen långt.

– Kanske beror det på finanskrisen, det var helt enkelt fel läge.

Mer läsning

Annons