Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuksköterska åtalas för tablettstölder

En sjuksköterska i länet åtalas sedan hon misstänks för att ha tagit hem narkotikaklassade tabletter från patienter som hon vårdat.

Annons

Sjuksköterskan uppmärksammades av polisen sedan hon kört fast i en snödriva för drygt ett år sedan. Polisen hittade då narkotikaklassade tabletter i kvinnans ägo.

Sjuksköterskan har medgett att tabletterna kommer från personer som hon vårdat. Bland tabletterna fanns exempelvis insomningspiller men kvinnan har också haft morfin som hon tagit om hand från en avliden person.

Kvinnan säger att hon varken missbrukar alkohol, läkemedel eller andra droger men medger att hon själv använt av de läkemedel hon haft hemma. Kvinnan åtalas bland annat misstänkt för innehav av narkotika men också för att ha kört bil påverkad av tabletter som hon tagit.

Hon misstänks också för olovligt förfogande eftersom hon tagit med sig medicin hem.

Överblivna läkemedel ska enligt bestämmelserna kasseras. Sjuksköterskan säger att hon haft mycket både på jobbet och privat och att det var därför som hon inte tagit sig tid att lämna in medicinerna.

Socialstyrelsen skriver att de vill att sjuksköterskan ska åläggas en treårig prövotid och har lämnat ärendet vidare till Sjukvårdens hälso- och ansvarsnämnd.

Mer läsning

Annons