Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhuset tvingas fortsätta koka vattnet

/
  • På sjukhuset i Östersund kan man fortfarande inte dricka vattnet utan att koka det innan. Bilden är tagen i november förra året från köket på Östersunds sjukhus där köksbiträdet Monica Lindroth kokar vattnet till patienter och personal.

Sedan i fredags är det slutkokat av dricksvattnet för hushållen i Östersund. Men på sjukhuset kan man fortfarande inte dricka vattnet direkt ur kranen.

Annons

I fredags förmiddag gav om att det var fritt fram att dricka kranvattnet igen. Men på sjukhuset i Östersund måste de fortsätta att koka vattnet och använda sig av vatten som fraktas dit från Gällö.

– Vi håller på att spola ledningarna på sjukhuset nu, säger Anna-Lena Högström, informatör på landstinget.

Hon räknar med att spolningarna ska vara klara på torsdag eller på fredag.

– Att vi måste spola rören är något som vi har vetat om. Vi har haft planerna om hur vi ska gå tillväga klara i flera veckor, säger Anna Lena Högström.

– Det vi har gått och väntat på nu är det klartecken av kommunen som vi fick i fredags, fortsätter hon.

Fyra dagar beräknas spolningen av rören på sjukhuset ta och det är fastighetsenheten som ansvarar för genomförandet.

– För en person som bor i en lägenhet med tre kranar kan spolningen gå fort, men för oss tar lite längre tid, säger hon.

Snart kan både personal, patienter och besökare på sjukhuset dricka kranvattnet. Anna-Lena Högström tycker kokandet av vatten har gått bra, även om det har varit mycket jobb för personalen.

– Tack och lov att det snart är över, avslutar Anna-Lena Högström.

Mer läsning

Annons