Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjödin har tröttnat på förstörelsen

/
  • – Stölden måste varit planerad, de hade ju tång med sig, säger Bert Sjödin. Tjuvarna har tagit sig in genom stängslet och därefter transporterat bort åkgräsklipparen.Foto: Håkan Luthman

En åkgräsklippare stals förra veckan från Lövstabadet på Frösön. Bert Sjödin som driver badet har polisanmält stölden och är trött på inbrott och förstörelse.

Annons

– Vi får aldrig ha något i fred, säger Bert Sjödin. Vi tjänar inga pengar på att driva badet, det är synd att vi nu förlorar ännu mer pengar än nödvändigt.

Någon eller några har klippt sig in genom det gröna nätstängslet. Därefter har de tagit en åkgräsklippare av märket Husqvarna värd cirka 35 000 kronor. Efter att ha tagit fordonet ut från det inhägnade området har gräsklipparen transporterats bort på något sätt.

Det var en granne som rastade din hund som upptäckte hålet i stängslet.

En annan av Bert Sjödins lokaler har också drabbats av två inbrott på kort tid. Det är bergrummet på Frösön där förrådsutrymmen hyrs ut. Inbrotten där har lett till att ett flertal hyresgäster lämnat fastigheten.

I går skrev LT även om ytterligare ett inbrott som skett hos Sebå Service i Torvalla. Därtill har Stocke Titt också fått påhälsning av tjuvar.

Patrik Jonsson, chef för närpolisområde city, säger dock att de inbrott som skett de senaste dagarna inte verkar tyda på någon organiserad inbrottsliga.

– Jag har inte hört något som tyder på att det här skulle vara en sådan stöldvåg. Vardagen ser tyvärr ut så här emellanåt, säger han.

Något som talar för att det inte rör sig om en inbrottsvåg är enligt polisen Per Thelin att det rör sig om inbrott utspridda på ett ganska stort geografiskt område.

– Hade det varit några stycken inom samma område då kan man misstänka samma personer, säger han.

Mer läsning

Annons