Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siwertsson: Resurserna i kyrkan måste utnyttjas maximalt

– Vi var eniga över partigränserna om att en omorganisation behövde göras i församlingen. Sedan är det synd att vissa präster slutar, men de kanske de hade gjort ändå, säger Christer Siwertsson, m, som sitter i kyrkofullmäktige i Östersunds kommun.

Annons

I torsdagens LT berättade präst Eva Jemn, Gamla kyrkan att hon bestämt sig för att sluta. Organisationsförändringarna inom församlingen är anledningen sa hon.

Christer Siwertsson, och även många av dem som skrivit kommentarer på Länstidningens hemsida, tycker det är tråkigt att Eva Jemn ska sluta.

– Det är trist att det är ett antal präster som slutat eller sagt upp sig, och särskilt trist att Eva Jemn slutar, säger Christer Siwertsson.

Han tror anledningen till turbulensen och att uppsägningarna inte kommer förrän nu, trots att omorganiseringen skedde i fjol, är att den nya organisationen nu börjat sätta sig.

– Särskilt i dessa tider måste man utnyttja resurserna maximalt. Vi har bestämt att församlingen ska bli mer centraliserad och ha ett tydligt ledarskap. Tidigare fanns det många chefer, säger Christer Siwertsson.

Mer läsning

Annons