Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sinnenas väg och Byhuset får stipendier

Byhuset på Rödön och samarbetet Sinnenas väg i Hammerdalstrakten har fått stipendier värda 75 000 kronor av Jämtlands läns landsbygdsstiftelse.

Annons

Landsbygdsstiftelsen anser att de båda mottagarna har bidragit till både sysselsättning och utveckling i Jämtlands län. Sinnenas väg är ett samarbete som består av sex stycken företag i trakterna kring Hammerdal.

Samarbetet går bland annat ut på att utveckla de olika affärsverksamheterna och locka besökare genom upplevelser som stimulerar alla sinnen. De sex företagen får därför 50 000 kronor av årets stipendiepengar.

Byhuset på Rödön drivs av Agneta Enzell. I hennes verksamhet finns café, butik och utställningslokal för design och formgivning från Jämtland och världen. Hon får ett stipendium på 25 000 kronor för sitt arbete med att skapa en mötesplats mellan stad och landsbygd som vissa tider på året lockar upp till 300 besökare per dag.

Jämtlands läns landsbygdsstiftelse bildades 2005 av Hushållningssällskapet och SCA. Syftet med stiftelsen är att främja utvecklingen på landsbygden och inom skogsbruket.

Mer läsning

Annons