Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex företag i länet med i listan över Sveriges superföretag

Sex företag i länet räknas som superföretag enligt en undersökning som tidningen Veckans affärer och analysföretaget Par har gjort.

Annons

God tillväxt, effektivitet och avkastning är några av kriterierna som vägs in när Veckans affärer och analysföretaget Par tittat närmare på landets alla aktiebolag för att ranka vilka som kan benämnas som superföretag.

– En av de viktigaste parametrarna för bli ett superföretag är långsiktig tillväxt. För att lyckas med det krävs att företagen strategiskt arbetar med att identifiera och skaffa nya kunder, säger Tore Thallaug, vd för Par, i ett pressmeddelande.

Av alla existerande aktiebolag är det endast 434 företag som kommer med på 2009 års topplista. I länet finns sex stycken:

• Engcon Nordic AB, Strömsund.

• Nord-Lock AB, Mattmar.

• L Richardsson snickeri och byggvaror AB, Undersåker.

• Skalets Livs AB, Vemdalen.

• Åre chokladfabrik AB, Åre.

• Åre skidsport AB, Åre.

Enligt rankingen finns den högsta andelen superföretag i landet i Jönköping. Jämtland ligger ganska precis i mitten.

– Superföretagen jobbar mycket smartare än alla andra. Förutom hög tillväxt har de en långsiktig försäljningstillväxt i kombination med uthållig lönsamhet och en långsiktigt fungerande resurshushållning och finansieringsstrategi för att klara av de tuffa krav som modellen ställer, säger Per Weidenman, som är chefsanalytiker på PAR och har utvecklat modellen som undersökningen bygger på.

 

Par:s modell för att identifiera och ranka Sveriges Superföretag bygger på de svenska aktiebolagens ekonomiska prestationer. Modellen tar hänsyn till och väger samman bolagens tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering under de senaste fyra åren.

Mer läsning

Annons