Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sekretessproblem inget bekymmer

Sekretessregler har ställt till problem för vissa av landets varselsamordnare. Men landshövding Britt Bohlin har än så länge inte märkt av problematiken.

Annons

Arbetsförmedlingen får enligt sekretesslagen inte lämna vidare uppgifter om vilka företag som varslat anställda om uppsägning. Sekretessen har lett till att en del av de utsedda varselsamordnarna i landet har upplevt problem för att de inte får en heltäckande bild av hur arbetsmarknaden ser ut.

Britt Bohlin har av regeringen utsetts som varselsamordnare i Jämtlands län men har ännu inte stött på problemet med sekretess som en del av hennes kollegor gjort. Samtidigt säger hon att det finns en stor gråzon när det gäller antalet varsel i Jämtland.

– Jag har påtalat att i vårt län är det nog, vid sidan om de kända varselsiffrorna, minst lika många till som får lämna sina arbeten, säger landshövdingen.

Anledningen till den stora gråzonen i Jämtland är att andelen små företag är mycket hög i länet och att de inte behöver meddela sina varsel på samma sätt som större företag.

Mer läsning

Annons