Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scouterna säljer sin stuga i Härke

/
  • Scouterna på Frösön vill inte ha kvar sin stuga i Härke då bebyggelsen trängt allt närmare. Johan Rudebjer, styrelseledamot i Östersund-Frösöns scoutkår här med sina söner, David och Mattias hoppas att kåren ska kunna hitta en annan tomt eller stuga med närhet till skog och vatten.Foto: Håkan Luthman
  • Foto: Håkan Luthman
  • Foto: Håkan Luthman

Scouterna har ägt stugan i Härke på Frösön sedan början av femtiotalet. Men i takt med att bebyggelsen trängt sig närmare har den blivit allt mindre lämplig för scoutverksamhet. Därför är den nu till salu.
– Det är igen mening att vara scout mitt i ett villaområde, tycker Johan Rudebjer, styrelseledamot i Östersund-Frösökåren.

Annons

Stugans närområde har förändrats snabbt.

– Det har gått fort från att det bara var prat om det till att det stod en massa villor här.

Östersund-Frösöns scoutkår äger ett annat hus i Lugnvik som är i bruk på vintern. På sommaren vill man ha ”ett hus i skogen”, som Johan Rudebjer säger. Stugan i Härke kan inte längre fylla det behovet och därför har man beslutat sig för att sälja stugan.

Johan Rudebjer hoppas att kåren ska kunna hitta en annan tomt eller stuga med närhet till skog och vatten. Kåren behöver en lokal för sina sommaraktiviteter.

– Någonting som passar traditionellt friluftsliv, säger Johan Rudebjer.

Mer läsning

Annons