Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsar på bröd trots finanskris

/
  • I hörnan av Fältjägargränd-Litsvägen, har det funnits allt från butik till frisör. Senast i raden är Peter Blomqvist. ”Jag tycker att det är ett bra läge, säger han, och utökade förra året bageriverksamheten i Torvalla med att öppna konditoriet i hörnan alldeles granne med Stadsdel norr. Foto: Ulrika Andersson

Kiosk, närlivs, tunnbröd och frisör. Butikslokalen i hörnan av Fältjägargränd och Litsvägen har rymt mycket. Senaste hyresgästen är bagaren Peter Blomqvist. LT bestämde sig för att göra ett besök i nystartade Blommans konditori.

Annons

– Jag har drivit Blommans bageri i Torvalla sedan 2005 och ville utöka verksamheten, berättar han.

Bageriet levererar bröd till ett antal butiker och hotell i Östersund. Men i och med lokalen i hörnan av Fältjägargränd och Litsvägen hoppas Peter få ännu mer snurr på brödförsäljningen.

– Det är väldigt mycket trafik som passerar förbi här, särskilt på morgonen, säger han.

Den stundtals intensiva trafiken resulterade för några år sedan i att en lastbil körde rakt in i huset. Men det är inget som oroar Peter. Han ser i stället en fördel med läget, bara ett stenkast från Stadsdel norr.

Än så länge har kundtillströmningen varierat, men många har uppmärksammat butiken när de passerat förbi. Därför har Peter alldeles nyligen utökat öppettiderna från halv sju på morgonen, för att fånga in lite fler arbetspendlare.

Var det svårt att våga satsa, trots sämre finanstider?

– Jag vågar, men inte banken, säger han och pekar på fönstret, som är tillfälligt lagad efter en vandalisering i somras.

Under hela fjolåret stod lokalen tom, medan Peter gjorde de nödvändiga upprustningar som krävdes för en brödbutik. Och under sommaren vandaliserade någon fönsterrutorna, men Peter hade då inte hunnit försäkra lokalen.

Att byta skyltfönster kostar, och just nu är inte bankerna så lånevilliga, så reparationen får vänta. Det får säljas lite mer bullar och bröd först.

Mer läsning

Annons