Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsar på att utveckla Lövsta aktivitetscenter

/
  • Att få in pengar till Frösö IF och att visa upp vad Lövsta aktivitetscenter och att ha kul tillsammans är syftet med Lövstadagen, berättar Frösö IF:s ordförande Pelle Edvinsson
  • Johan Andersson jobbar som parkeringsvakt för dagen, i pausen passar han på att mäta hastigheten på några skott med fotbollen.
  • Det var flera matcher och tävlingar under lördagen, bland annat ett division 2-möte mellan Frösö IF:s damer och Team Hudik.

Frösö idrottsförening vill att Lövsta aktivitetscenter ska vara till för alla. Det är också syftet med Lövstadagen, att fler ska upptäcka och utnyttja möjligheterna där.

Annons

– Lövsta ska inte bara vara en plats för elitidrottare, säger Göran Persson, en av de som håller i dagens arrangemang.

Ett exempel är att dagisbarn utnyttjar området till lek ganska ofta. Skolungdomar är också där och har idrottslektioner.

– När dagisbarnen växer upp är de potentiella medlemmar i Frösö IF också, säger han.

Till största delen är det fotboll på konstgräsplanerna som dominerar aktiviteterna i området. Men nytt är också att den amerikanska fotbollen hittat till Lövsta, de har flyttat sin verksamhet dit från Hofvallen. På lördagen var det en match mellan Jamtland Republicans och Tyresö.

I ett hörn av området surrar det. Fyrhjuling var en av prova på aktiviteterna under lördagens arrangemang.

På tennisplanen finns bland andra Edvin Olsson, 10 år. Han kollar vilken hastighet han fotbollsspark kommer upp i. Han sparkar så hårt att mätaren som står bakom målets nät får sig en knuff och ramlar i backen.

– Det mesta jag skjutit någon gång är 72 kilometer i timmen, säger Edvin Olsson.

Idéerna för att utveckla idrottsområdet är flera, Frösö IF:s ordförande Pelle Edvinsson berättar.

– Vi vill få till en skidtunnel som gör att spåren till skidleken och skidspåren har sin början här på Lövsta aktivitetscenter, säger han.

– Vi håller på att projektera på det tillsammans med Östersunds kommun, säger Göran Persson.

– Vi har också tänkt ha en sprintspår här i vinter, säger han.

En annan nyhet som är på gång är att kansliet ska flyttas till Lövsta aktivitetscenter.

– Scoutstugan i Härke ska flyttas hit och bli ett nytt kansli. Det kommer att göra kansliet och personalen som jobbar där mer tillgänglig för dem som är här, det är ju alltid folk på kansliet, säger Göran Persson.

Som brukligt korades också Årets Frösöit. Det blev Mats Mårtensson, som bland annat är fotbollstränare i idrottsföreningen.

Mer läsning

Annons