Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkta hyror kan öppna för jobb trots konkursen

Anställda vid Go excellent skrev i går på papper som innebär fortsatt anställning i första hand några månader. Ledningen ser över möjligheterna till fortsatt verksamhet i lokalerna, sedan Fältjägaren erbjudit sänkta hyror.

Annons

Turerna efter konkursen för callcenterföretaget Go excellent tog i går en ny vända. I torsdags fick de anställda 24 timmar på sig att skriva på papper om fortsatt visstidsanställning och i går var det dags att bestämma sig.

Personalen ställdes inför situationen att acceptera erbjudande om ytterligare tre månaders jobb eller gå miste om lönegarantin och A-kassan, eftersom ett nej till erbjuden anställning skulle få de konsekvenserna.

– Många reagerade starkt på att ha 24 timmar på sig att besluta sig. Något jobbsvar får man inte inom den tiden konstaterade de som börjat titta på andra jobb och väntar besked, säger en person LT talat med.

– Det finns personal som inte valt att fortsätta på Go excellent.

Erbjudandet har tillkommit efter dialog med fackklubben Unionen. Under fredagen fanns också en representant från huvudkontoret på plats.

Anställningen gäller från 11/10 till 15/12 i Go excellent East, som tagit över kunduppdragen från Östersund.

Enligt vad LT erfar har Go excellent fått någon form av förslag från Fältjägaren fastigheter som innebär lägre hyreskostnader i Östersund.

Det finns också ett intresse hos Go excellent att hyra ut utrymmen som inte används och där väntas besked från Fältjägaren om hur man ställer sig. Plan två och fyra i den ombyggda kasernbyggnaden används i dag i verksamheten.

Personalens kunskaper har byggts upp under flera år.

– Kunderna hos Go excellent i Östersund har till i mitten på oktober på sig att ge besked om man vill ha kvar personalen, eller besluta sig för att byta till föregets enheter på andra orter alternativt byta till annat callcenterföretag, säger en person med kännedom om det här.

Enligt källor som följer utvecklingen efter konkursen på nära håll är det inte möjligt för en annan enhet, eller företag, att ta över och ha en fullt utbildad fungerande kundtjänst före nyår motsvarande Go excellent i Östersund.

Fram till årsskiftet är det en bit i taget som gäller på Go excellent. Enligt uppgifter som framkommit de senaste dagarna utesluter inte ledningen att verksamhet i Östersund kan bli kvar.

Hyresnivån och vad kunderna vill betala uppges vara två viktiga bitar för ledningen, om man ska flytta uppdrag till Östersund. Men något löfte har inte personalen fått.

Mer läsning

Annons