Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkt straff för affärsfifflare

Två år och sex månaders fängelse och fem års näringsförbud.
Det straffet får den 34-årige huvudmannen i en bedrägerihärva där ett 70-tal företag lurats att leverera varor för miljontals kronor utan att få betalt.

Annons

Hovrätten för nedre Norrland gav dock den 34-åriga mannen från Östersund sex månader lindrigare straff än vad Östersunds tingsrätt utdömt. Hovrätten delade dock tingsrättens bedömning om att mannen gjort sig skyldig till omfattande ekonomisk brottslighet, bland annat grovt bedrägeri, grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.
Mannen har agerat på ett mycket förslaget sätt då han med hjälp av bulvaner köpt upp några företag och sedan satt i system att med hjälp av sina bulvaner köpa varor utan att betala för dem. Varorna såldes sedan vidare bland annat på en auktion. Inom loppet av ett halvår under 2005 lurades ett 70-tal företag på närmare tre miljoner kronor
Mannen har även gjort sig skyldig till grovt skattebrott då han med förfalskade kvitton och luftfakturor lurat staten på momsintäkter.
Mannen döms även att betala drygt 2,5 miljoner kronor i skadestånd till alla de företag som lurats att leverera varor utan att ha få betalt.

Mer läsning

Annons