Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sång och gymnastik satte full fart på barnen i Böle

/
  • Att bygga en pyramid när bottenpersonerna inte är lika stora kan vara ett riskabelt företag. Ledaren Pauline Karlsson hjälper till så att ingen ramlar av.
  • Att trampa cykel i luften i takt med musik är inte det lättaste. Pauline Karlsson är med på golvet och visar.Foto: Håkan Luthman
  • Tre killar visar magen. Man kan stå på huvudet i nästan en minut innan man blir alldeles röd i ansiktet.
  • Andrea Westman i årskurs 1 toppar pyramiden som avslutning på ett dansnummer.
  • När Tove Sundin hjälper till är det ingen konst att hjula. Mette Moberg i årskurs 1 har inga problem att slå runt.
  • Många föräldrar dokumenterade showen med kameror och filmkameror.

IF Vallsundet har haft träning i musikgymnastik med årskurserna 1-3 på Böle Byskola under hösten. De har tränat en gång i veckan i skolans gymnastik-sal och i måndags var det terminsavslutning med show för föräldrar och vänner.

Annons

Tove Sundin och Pauline Karsson går på Wargentinsskolan i Östersund. Tove är intresserad av gymnastik och Pauline dansar. De blev tillfrågade i höstas om de ville leda någon aktivitet med barnen och de sa ja direkt.

– Problemet är att hitta någon aktivitet som både pojkar och flickor tycker om. Har man dans är det nästan bara flickor kvar efter ett tag och innebandy tilltalar ju mest killar, säger Tove.

Men vad kommer musikgymnastik då ifrån?

– När vi bestämt oss för att leda barnen satte vi oss helt enkelt ned och funderade över vad vi skulle hitta på. Vi tänkte att om barnen blir fria att göra vad de tycker är roligt så kanske flera vill vara med, säger Pauline.

– Nu får alla barnen hoppa, hjula, spela luftgitarr, dansa och stå på händer, men ingen måste göra allting och vi kallar det för musikgymnastik. Det är vi som kommit på det, säger Tove.

Nils Carlsson och Felicia Atleström går i årskurs 2 och har tränat hela höstterminen.

– Det är jättekul. Det bästa är att stå på huvudet, säger Nils.

– Jag står inte på huvudet, men jag tycker om att hjula. Jag hoppas att jag kan vara med i vår också, säger Felicia.

Det är 14 barn som varit med under hösten och det går livat till under genrepet, det är högt till tak och disciplinen får stryka på foten till förmån för humorn och glädjen. Men när föräldrarna kommit in och slagit sig ner och kamerorna plockats fram var det färdigskojat och dags att genomföra föreställningen.

Mer läsning

Annons