Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra vann kampen – fick pris

/
  • ”Jag får presentera mig för gamla skolkamrater. De känner inte igen mig sedan jag tappat 50 kilo”, säger Sandra Andréasson. På sex månader gick hon ner från 123 kilo till 72 med hjälp av en metod som går ut på att man endast dricker en speciell form av pulversoppor. I lördags fick hon ta emot ett fint pris för sin kamp mot vikten.   Foto: Sandra Högman

Sandra Andréasson har vunnit kampen mot ohälsan. Hon har gått ner 50 kilo – och lyckats stanna där.

– Det är att behålla den nya vikten som är utmaningen, säger Sandra.

Annons

Mycket har hänt med Sandra Andréasson det senaste 18 månaderna. Vid årsskiftet 2007/2008 visade vågen 123 kilo, hennes knän hade börjat värka och självförtroendet var i botten.

I dag är Sandra Andréasson drygt 50 kilo lättare och både värken och det dåliga självförtroendet är som bortblåst.

– Jag mår så otroligt mycket bättre i dag jämfört med för ett och ett halvt år sedan, säger Sandra.

Det mesta av sin övervikt tappade Sandra Andréasson under de första fem, sex månaderna. Hon hade tidigare testat alla möjliga och omöjliga kurer, men alltid misslyckats och gått upp det dubbla innan det var klart.

– När jag passerade 100-kilosgränsen slutade jag helt enkelt att bry mig.

Hon hade nästan gett upp tanken på ett hälsosamt liv när en bekant tipsade henne om Cambridgemetoden, som går ut på att kilona inledningsvis får rasa genom att man uteslutande dricker en speciell form av pulversoppor.

– Jag drack enbart soppa i fem- sex månader. Den första veckan var värst, därefter rullade det på, berättar Sandra Andréasson.

När kuren med den flytande födan efter lite knappt ett halvår var över hade Sandra rasat från 123 kilo till 72, vilket innebär att hon sänkt sitt BMI-värde från 42 till 24, och därmed klassas som normalviktig.

Det är nu drygt ett år sedan Sandra Andréasson nådde sitt viktmål och slutade med pulversopporna. Tackvare hälsosam mat och motion har hon lyckats hålla vikten.

– Det jag är mest noga med är frukosten. Jag har märkt att det är mycket lättare att hålla vikten om jag äter på morgonen. Då kastar jag inte i mig mat till lunch för att jag är jättehungrig, säger hon.

I lördags fick Sandra lön för sin möda när hon under högtidliga förhållanden under en middag i Stockholm fick ta emot priset för årets hålla vikten, en tävling som det företag som ligger bakom pulversoppkuren anordnade.

– Det kändes jätteroligt att andra Cambridgeanvändare röstat fram mig som vinnare bland flera andra nominerade. När jag fick veta att jag vunnit blev jag så rörd att jag knappt kunde prata. Det känns extra roligt att jag tog hem kategorin hålla vikten, eftersom nästan alla kan gå ner i vikt, men inte lika många kan stanna kvar där.

Mer läsning

Annons