Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sände för lite lokalt material – riskerar 100 000 i böter

OneFM hotas av böter på 100 000 kronor eftersom radiokanalen inte sänt tillräckligt med lokalt material. Det anser Granskningsnämnden.

Annons

Granskningsnämnden har hittat beslut på att sändningarna i OneFM i Östersund och Åre den 4 januari 2006 inte uppfyllde villkoren om eget och lokalt programmaterial i sändningstillståndet.

Då fann nämnden inte skäl att utfärda något vitesföreläggande. Även den 18 april samma år fann Granskningsnämnden att radiokanalen inte uppfyllde villkoren.

Förra året bestämde man sig på eget initiativ att granska om sändningarna i OneFM uppfyller villkoren om eget och lokalt material programmaterial i sändningstillståndet.

Företaget anser att sändningarna uppfyller kraven.

I Granskningsnämndens beslut konstaterar man att OneFM fullgör kraven på eget material i sändningstillståndet. Däremot har man inte uppfyllt villkoren om att sända 15 timmar lokalt material per dygn. Nämnden hotar med ett vite på 100 000 kronor om stationen inte rättar sig efter sändningstillståndet.

Till LT säger Torbjörn Pettersson, ordförande i OneFM:s styrelse, att han måste titta närmare på beslutet innan han kan ge några synpunkter.

Men han säger ändå att innan frågan aktualiserades pratade företaget om vikten med lokal bevakning.

– Det tycker jag vi har blivit bättre på, säger Pettersson.

Mer läsning

Annons