Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sålde sprit till skolungdomar

/

Spritförsäljningen var väl organiserad och nådde barn ner i grundskolan. Nu döms den 26-årige huvudbrottslingen till åtta månaders fängelse.

Annons
Den dömde mannen har under hösten 2007 och vintern 2008 sålt stora mängder sprit till ungdomar i Åre och Östersund. Totalt anser tingsrätten att 26-åringen sålt minst 320 liter sprit till ett värde av nästan 50 000 kronor.
När sprithärvan började nystas upp visade det sig att försäljningen skett i fyra led och att huvudmannen haft en bred säljorganisation. Den dömde 26-åringen har använt sig av minst fem underförsäljare som köpt sprit av honom och sedan sålt den vidare. Spriten har till stor del sålts till personer som varit under 20 år, flera av dem så unga som 13-14 år.
Östersunds tingsrätt anser att brottet är allvarligt och att dömer 26-åringen till åtta månaders fängelse, bland annat för att det handlar om väldigt stora mängder sprit.
Fyra av underförsäljarna döms också för olovlig försäljning och olovligt anskaffande av spritdrycker. Men eftersom de vid tidpunkten för affärerna varit under 21 år, en av dem under 18 år, så sänker domstolen straffet till villkorliga domar och samhällstjänst samt dagsböter.

Mer läsning

Annons