Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saknade länsbor är oskadda

De två män från Frösön och Överhogdal som arbetar vid ett kraftverksbygge för Bergteamet i Chile är oskadda.

– Vi har från två olika säkra källor hör att de är helt ok, och inte skadade, säger Christer Gyllengahm, vd för Bergteamet i Boliden AB.

Annons

De två länsbor från Frösön och Överhogdal som arbetar vid ett kraftverksbygge beläget ca 25 mil från jordbävningens epicentrum för Bergteamet i Chile är oskadda.

– Vi har från två olika säkra källor hör att de är helt ok och oskadda. Det känns jätteskönt. Nu ska vi försöka på tag på dem personligen, säger Christer Gyllengahm, vd för Bergteamet i Boliden AB.

Under natten mot lördag skakades Chile, – 03.34 lokal tid, 07.34 svensk tid, av en kraftig jordbävning. Skalvet, 8,8 på Richterskalan, hade sitt epicentrum under havsytan cirka 90 kilometer från staden Concepcion. Enligt många rapporter har flera byggnader rasat samman och många befaras vara begravda i rasmassorna. Den officiella siffran har nu passerat 300 döda.

Företaget Bergteamet i Boliden AB har under en tid tillbaka arbetat med att borra vertikala schakt ungefär 25 mil från jordbävningens epicentrum. Efter skalven företagsledningen lyckades företagsledningen inte att nå sina medarbetare, men nu på morgonen fick man äntligen positiva nyheter från den lokala ledningen per mejl.

– Varken mobilnätet eller det fasta nätet har fungerat, vi har ringt och ringt hela dagen i går. Dessutom är det 48 000 chilenare i Sverige som ringer och letar efter familj och vänner, säger Christer Gyllengahm, vd.

Kraftverksbygget är inte alls påverkat då det ligger en bit upp mot bergen.

Mer läsning

Annons