Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sågverk lockar skogsägarna med höjda premier

För att få loss råvara till sågverken lockar Norrskog med höjda premier till skogsägarna vid avverkning på mark med bra åtkomlighet.

Annons

Konjunkturen för sågade trävaror upplevs som god och sågverken inom Norrskog Wood Products ser goda möjligheter att producera mer än idag, enligt ett pressmeddelande.

Norrskog höjer premien för timmer som kan avverkas på ofrusen mark. För trakter med bäst åtkomlighet får skogsägaren, utöver grundpris, en kraftigt höjd premie för sågtimmer.

- Norrskog Östavall har i dagarna kört igång sin nya högeffektiva såglinje och har stor kapacitet att utnyttja det goda läget, säger Jonas Bengtsson, vd för Norrskog Wood Products.

– Även våra två andra sågverk, i Sikås som också har en helt modern såglinje, och sågen Hissmofors har möjlighet att öka produktionen.

Ihärdigt regnande har försvårat möjligheterna att få loss timmer från de marker där Norrskog har kontrakt på skogsråvara.

– Det vi behöver nu är avverkningstrakter som går att avverka och transportera på ofrusen mark till dess att tjälen kommer.

– Detsamma gäller trakter som går att avverka året runt, även under tjällossning, förklarar virkeschef Olov Söderström.

 

 

 

Mer läsning

Annons