Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saabtokiga Kent hoppas än

/
  • Saabtoken Kent Fick hoppas att Saab ska få en svensk ägare nu när den amerikanska biljätten General motors vill sälja bolaget.
  • Att General motors vill sälja Saab bryr han sig inte särskilt mycket om. Kent Fick är fanatiker och kommer att förbli så även om företaget skulle gå i graven. Saabintresset delas även av sonen Simon Fick Hedström.
  • Saabbilar har varit hans liv de senaste 30 åren. Totalt har han ägt ett hundratal.

Kent Fick från Häggenås är en av landets största Saabfantaster och har den senaste veckan hållit koll på vad som händer med biljätten. Själv hoppas han på ett svenskt ägande framöver.

Annons

Genom åren har Kent Fick ägt ett hundratal Saabbilar och ser sig själv som en fantast på området. Intresset väcktes för mer än 30 år sedan då han köpte sin allra första Saab.
– Det var 1978 och jag köpte en Saab V4. Sedan dess har det mesta handlat om Saab för min del, säger han.

Kent Fick har i dagsläget "bara" 7-8 Saabar och tror inte att hans samlarintresse kommer att påverkas så värst mycket oavsett vad som händer med företaget. Men han tycker att det skulle vara mycket synd om Saab skulle försvinna helt.
– I och med att jag är Saabfanatiker så vet jag ju att det är en jävla bra bil. Jag fattar inte varför det inte skulle fungera att tillverka Saab, säger han.
Kent Fick skulle helst se att Scania gick in och köpte tillbaka Saab. Han hoppas också att regeringen ska ta sitt förnuft till fånga och ge det stöd som behövs för att biljätten ska kunna leva vidare.
– Det verkar ju vansinnigt om regeringen skulle snåla med ett bidrag på fem miljarder när det gäller så här många jobb. Vad skulle hända om företaget försvinner? Det är ju mängder med småföretag som skulle försvinna också och massor med människor skulle påverkas.
Även om han i dag är en inbiten fantast i dag så erkänner Kent Fick att det inte var helt givet att han skulle fastna för just Saab. Den första ägde han bara ett kort tag och sålde den vidare utan att vara särskilt nöjd.
– Jag mekade med den en hel del och sålde den sedan vidare. Då sade jag att: aldrig mer en Saab. Det höll ju typ ett halvår, skrattar han.

Mer läsning

Annons