Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Kungsgården bli ett turistmål

/
  • Den gamla tjänstebostaden där flottiljchefen bodde på Frösön, Kungsgården, kommer att byggas om till värdshus om kommunalrådet AnnSofie Andersson får bestämma.Foto: Ulrika Andersson

Nu ska alla invånare i Östersund få tycka till om hur området kring den gamla Kungsgården på F 4 ska användas. Den gamla tjänstebostaden där flottiljchefen bodde ska nu bli tillgängligt för allmänheten är det meningen.

Annons

– Skälet till att Östersunds kommun bestämde sig för att köpa Kungsgården var att vi inte ville att detta skulle bli ett privat, inhägnat område, säger kommunalrådet AnnSofie Andersson (S).

– Vi vill att miljön ska vara tillgänglig för allmänheten både sommar och vinter, ett värdshus med både servering och boende är väl vår önskan.

LT har tidigare berättat om planerna på att Kungsgården ska byggas om till ett turistkomplex, där gården blir ett centrum med stugor, restaurang, café och andra aktivitetsytor.

Nu säger AnnSofie Andersson att det redan har kommit in ett annat förslag, det är att göra ett äldreboende liknande Margaretagården i Mörsil av Kungsgården. Frågan ska diskuteras på vård- och omsorgsnämnden på måndag.

Men det finns en osäkerhet utifrån diskussionerna om flygbuller om det överhuvudtaget är möjligt med ett permanent äldreboende i området.

Skälet till att fastighetskontoret nu vill att alla ska få tycka till, är att ingen ska komma sedan och säga att de hade en annan idé.

– Miljön är fantastisk i området både sommar och vintertid, säger AnnSofie Andersson vidare, ett värdshus för allmänheten är väl vår önskan. Vi får försöka titta på var någonstans i Östersund det skulle kunna bli ett äldreboende.

Mer läsning

Annons