Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så minns vi parasiten

/
  • Fabian Grönvik, Odensala– Det jag kommer att minnas är att det inte gick att borsta tänderna som vanligt. Man fick skölja med vatten från flaska. Men jag har haft tur och sluppit att bli sjuk.
  • Johnny Jonasson, FrösönDet jag kommer minnas är den
  • Oxana, ÖstersundAtt vattnet blir dåligt – det är något som händer. Det har inte varit någon stor sak. Jag har kokat vattnet. Men det är bra vatten i Sverige. Nu kommer det bli ännu bättre när UV-ljuset har satts in.
  • Marie Johansson, mammaledig, Frösön– Först och främst kommer jag att minnas att vi var sjuka i familjen. Både jag och sambon. Sambon blev riktigt sjuk. Sedan är det såklart allt kokande av vatten. Vi har småbarn och då har vi kokat vatten för både välling och mjölkersättning. Nu när man inte behöver göra det så känns det ju lite konstigt.
  • Lars-Åke Nilsson, butiksbiträde Hemköp:– Det minne jag har är att vi har sålt extra mycket vatten. Jag har till och med fått ont i armen av att plocka upp allt vatten till hyllorna. Nästa minne är att jag blev sjuk själv. Att det tog sådan tid att få ordning på det hade jag heller inte räknat med.
  • Alexandra Westerlund Karlsson, Östersund, nyhetschef Länstidningen– Mitt minne från den här tiden kommer att vara när jag satt på tidningsledningsmöte. Det här var någon vecka efter VMA:t (Viktigt meddelande till allmänheten, LT:s anmärkning). Det var chefer från både LT och annonsavdelningen med och det bubblade och lät från folks magar. Just ljudet av hur crypton lät i magen bloblobblob kommer jag att komma i håg.
  • Dennis Kardin, Nälden, elev Hotell- och restaurangprogrammetDet har varit jäkligt jobbigt att jobba med hotell och restaurang. Allting måste kokas. Exempelvis vattnet som ska användas till saft måste först kokas. Det har varit värst.
  • Fredrik Lundin, Änge, elev Hotell- och restaurangprogrammet– Jag märkte inte själv av det så mycket. Men många i klassen berättade om hur de sprutlackerade toaletten och sådär. Det var rätt mycket sånt ett tag.
  • Terese Svensson, Östersund– Ett minne för mig kommer nog att vara när hela skidskyttarna kom hit för världscup. Hela världseliten var här och skulle försöka hålla sig friska. Naturligtvis så kommer jag också att komma ihåg de gula vattendunkarna i kylen. Det är speciellt.
  • Michael Ternqvist, krögare Dalwhinnie.Jag minns de tomma butikshyllorna. Restaurangchefen Ida Kruth ringde mig på fredagsnatten efter kokbeskedet. Tidigt på lördag morgon åkte vi till Sundsvall för att sonen skulle spela basket. När vi kom hem igen skulle vi köpa vatten, men det fanns inget att få tag på fastän vi försökte på fyra affärer. Den kvällen borstade vi tänderna i Ramlösa citron. De första veckorna var jobbiga på restaurangen också, då fick man verkligen jaga köpvatten.

Enkät: Vad är ditt minne från månaderna med Cryptosporidium?

Annons

Mer läsning

Annons