Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-utspel: Välfärdsarbetarna behöver ett rejält stöd

– Sveriges välfärdsarbetare behöver inte regeringens skattesänkningar för över 100 miljarder utan ett rejält stöd till sina verksamheter.

Annons

Det skriver den socialdemokratiska landstingsgruppen i länet i ett uttalande efter att ha varit samlad till överläggningar i Bispgården.

Det tuffa omställningsarbetet ligger nu för beslut i styrelse och sedan i fullmäktige. Det handlar om nödvändiga bortprioriteringar av verksamhet för att klara de framtida behoven och den kommande ekonomin, menar de.

– Åtgärderna skapar samtidigt utrymme för oss att göra förbättringar inom bland annat hjärt-, stroke- och cancersjukvård, skriver de.

”Flera bortprioriteringar kan bli kännbara för enskilda medborgare, men blir nödvändiga för att vi skall klara av att genomföra än viktigare behandlingar och åtgärder i vårt landsting”.

De menar att trots återkommande uppvaktningar och uttalanden gentemot regeringen, fortsätter regeringspartiernas ekonomiska talesmän att vägra ökat stöd till de offentliga verksamheterna.

15 miljarder uppskattas behovet vara inom kommunsektorn i Sverige för att undvika varsel.

Dessutom kämpar landstinget med sjunkande skatteinkomster på över 40 miljoner bara i år.

”Regeringens politik är storstadsfixerad och glesbygdsfientlig. Sverige behöver en regering som inte nedvärderar kvinnliga yrken inom den offentliga sektorn”.

Mer läsning

Annons