Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivstart för nya Artillerigatan

/
  • Hans Ejenstam, HSB, Bertil Jacobsson, Peab, och miljö- och samhällsnämndens ordförande Göte Murén, s, slår ett slag för de nya bostäderna. Foto: Ulrika Andersson
  • Grävmaskinisten Bengt Paulsson griper tag i rivningsarbetet och avlägsnar balkonger på platsen där Peab och HSB ska bygga nytt.

Nu spricker fasaden och väggarna rämnar på Artillerigatan där HSB och Peab ska bygga nya bostadsrätter. Göte Murén hoppas att detta ska bromsa bostadsbristen.
– Vi är jätteglada att det kommer igång, det är viktigt att någon går i bräschen för det.

Annons

Lågkonjunktur och kyla till trots samlade sig en skara representanter för att berätta om hur bostadsbristen ska bekämpas.

De inblandade hoppas på att skapa flera jobb, och att det ska bli ringar på vattnet även i andra företag.

– En byggjobbare sysselsätter fem andra, säger Bertil Jacobsson, regionchef på Peab.

Det som möjligtvis kan orsaka problem för nybygget vore om de som ska flytta in har svårt att göra sig av med sitt gamla boende.

Christer Berglund, vd på HSB Mitt, tycker att det är viktigt att skapa trygghet. För att underlätta flytten har de tittat på försäkring och lån där HSB hjälper de boende att klara av de svårberäknade kostnaderna.

– Det är för att signalera att vi tror på projektet, att de som ska bo känner sig trygga.

Ännu är det bara intresseanmälningar som är klara. Men HSB satsar fullt ut på att efterfrågan är tillräcklig. För att allt ska gå ihop så måste 70 procent av lägenheterna säljas innan augusti.

Det är totalt 29 lägenheter som ska byggas i två fastigheter och storleken på lägenheterna blir mellan 50 och 150 kvadratmeter.

Mer läsning

Annons