Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ringbrist på Storsjöbadet snart löst

/
  • Snart kan badarna åter åka på ringar i den gröna vattenrutschbanan på Storsjöbadet.
  • Ringarna till den gröna vattenruschbanan var av för dålig kvalitet, men de höll i alla fall när politikerna invigde banan.

Ringarna till den ena rutschkanan vid Storsjöbadet har den senaste tiden lyst med sin frånvaro. Dålig kvalité på ringarna är orsaken, men snart anländer en rejäl laddning tåliga tyska åkringar.

Annons

Flitiga rutschkaneåkare vid Storsjöbadet har den senaste tiden märkt att det har varit brist på de uppblåsbara åkringarna till den ena rutschkanan. Av och till har man inte kunnat använda de ringarna, som gör att farten går lite snabbare och upplevelsen blir lite annorlunda. I stället har man fått ta sig ned för egen maskin.
Joakim Halvarsson, enhetschef på Storsjöbadet förklarar vad saken beror på:
– Vi fick med ett antal åkringar till den här rutschkanan av det företag som byggde den. Men det visade sig att det inte var någon vidare kvalité på dessa.
Personalen på badet har febrilt fått laga de uppblåsbara ringarna i den takt de gått sönder, men det har inte räckt då de har gått sönder på nytt. De har fått även fler ringar skickade till sig från leverantören, men också de har gått sönder.
– Då har vi gjort så att de dagar vi har färre än 15 ringar som fungerar har vi fått ta bort ringarna helt och hållet. Annars har det blivit tjafs mellan de som använt ringar, och de som inte haft några att åka på, säger Joakim Halvarsson.
– Det har också blivit så att de som åker utan ringar åker mycket långsammare genom rutschkanan. Har det då kommit någon efter som åker på en ring, så har de kunnat åka på varandra, säger han.
Men snart kommer problemet att lösas helt. Storsjöbadet har letat rätt på en leverantör som har uppblåsbara åkringar som bättre klarar jämtarnas färd genom rutschkanan.
– Vi har beställt de från Tyskland och de ska vara kraftigare och hållbara och de väntas komma om någon vecka, säger Joakim Halvarsson.

Mer läsning

Annons