Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reveljens trafikskola drabbat av inbrott igen

/
  • Niklas Karlsson är upprörd efter inbrottet i går natt och efterlyser nu bättre bevakning i Odenskogs industriområde. Totalt försvann tre motorcyklar och två bilar i inbrottet i Reveljens garage. Foto: Håkan Luthman
  • Tomas Östman har egentligen semester men tvingades rycka in i går.

Reveljens trafikskola och biluthyrning drabbades under natten till onsdagen av ett inbrott. Totalt försvann två bilar och tre motorcyklar i stölden.

– Det förstör för så många: för körskoleelever, för företaget och för oss anställda, säger Niklas Karlsson.

Annons

Någon gång under den tidiga onsdagsmorgonen slängde någon in en sten genom ett portfönster på Reveljens garage i Odenskog. Därefter klättrade förövarna in i garaget för att köra i väg med sammanlagt fem fordon.

I samband med inbrottet kvaddades även en bil mot en vägg.

Niklas Karlsson, som arbetar på Reveljens biluthyrning och körskola, var med rätta förbannad efteråt.

– Det här är inte första gången det händer. Förra sommaren hade vi också inbrott här och då försvann en motorcykel, säger han.

– Och tidigare har vi haft inbrott i vårt dieselverk som också ligger här i närheten.

Niklas Karlsson misstänker att inbrottet var ett beställningsjobb.

– Förmodligen är det så. Annars förstår jag inte varför de inte tog några andra av våra motorcyklar som egentligen är mer värdefulla. Jag tror att tjuvarna visste vad de ville ha, säger han.

– Dessutom har de tagit våra kommunikationshjälmar som trafikskoleläraren brukar ha under MC-lektioner. Nu kommer han att vara tvungen att köra bakom motorcykel-eleverna med bil.

Har du någon aning om vem som kan ha gjort det här?

– Nej, jag har ingen aning. Men vi vet att det varit folk här och känt på portarna tidigare, den gången var det någon som såg ett gäng ungdomar.

Niklas Karlsson efterlyser nu bättre bevakning av industriområdet i Odenskog.

– Vaktbolaget som har till uppgift att kolla området brukar sällan synas till här. Polisen hinner inte med att ha koll på allt som händer och då skulle man önska att i alla fall vaktbolaget syntes mer.

Hur kommer det här påverka företaget?

– Det återstår att se, mycket beror på om fordonen kommer till rätta igen eller inte. Hursomhelst medför det kostnader i form av självrisk på försäkringen, bilelever som måste bokas om till andra fordon och en hel del merarbete, säger Niklas Karlsson.

– Det här förstör för så många.

Mer läsning

Annons