Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektorn skyller på dålig ekonomi: Aldrig så kärvt under senaste 20 åren

Att eleverna inte kan välja de språk som erbjudits skyller den ansvarige rektorn på ekonomin. Samtidigt medger hon att skolans information kan bli bättre.

Annons

– Vi sitter i en kärv sits. Aldrig på de senaste 20 åren har vi haft det så kärvt som nu, säger Mia Kvist som är rektor på Wargentinsskolan med ansvar för samhällsprogrammet.

Ekonomin är alltså enligt rektorn en förklaring till varför antalet språkgrupper måste minskas i år. Men inte heller förra året – när ekonomin var bra – kunde eleverna välja de språk som skolan använt i sin marknadsföring av språkinriktningen.

Eva Kvist medger att skolan kan behöva förbättra informationen framöver och berätta att vissa språk som erbjuds kanske inte blir av.

– Det här med informationen är något som vi måste förbättra och bli tydligare. Vi måste göra upp en plan så att eleverna får rätt information från början, säger hon.

Samtidigt vill hon inte medge att skolan brustit i informationen mot de elever som LT talat med.

– Brustit och brustit. Jag vet inte om jag kan säga att den brustit eller om vi varit otydliga på något sätt.

Med tanke på den situation som uppstått säger Mia Kvist att skolan förmodligen måste ändra planeringen av språkinriktningen framöver.

Hon menar att man bör lägga upp en plan där den som väljer ett språk i tvåan är garanterad att få fortsätta med det även under det tredje gymnasieåret.

Att det behöver göras nu men inte gjorts tidigare beror enligt Mia Kvist på att ekonomin blivit kärvare och att den här problematiken aktualiserats ytterligare i samband med det.

Mer läsning

Annons