Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reinfeldts besked till äldre väljare: Man ska ha rätt att fortsätta jobba

/
  • Ive Hörnfeldt, bland annat ordförande för Seniorernas hus, ersättare i kommunfullmäktige och medlem i moderata seniorerna, välkomnade Fredrik Reinfeldt. ”Han ska inte mässa, vi ska fråga”, säger hon.  Foto: Ulrica Dahlqvist

Rot- och rut-avdrag, ett överbefolkat jordklot men också frågor om pensions- systemet var några av ämnena när en skara på drygt 20 pensionärer samlats för att ställa frågor till stats- ministern och dricka en kopp kaffe.

Annons

En kvart försenade mötte Fredrik Reinfeldt (M) en grupp pensionärer på Seniorernas hus på Prästgatan i Östersund.

– Det kanske är den akademiska kvarten, sa Ive Hörnfeldt, som hade ordnat med det praktiska kring mötet.

Eva Notfors undrar vad som görs från regerings sida vad gäller problemet med ett överbefolkat jordklot, hon tar avstamp i jordbävningskatastrofen på Haiti.

– Jag tror att utbildning och kunskap om att den bästa pensionsförsäkringen inte är många barn är det vi ska fortsätta arbeta med i de länder där det behövs, säger Reindfeldt.

Pensionärsålderutredningen, blir det något beslut om att höja åldern, det måste ju vara möjligt att ordna eftersom vi lever längre , undrar en annan av åhörarna.

– Människor är olika, mår olika, och har olika vilja. Vi har sett stora grupper som lämnar arbetslivet före 65-årsålder för att de vill, och inte för att de är sjuka. Jag tycker att det ska vara så att om man vill fortsätta jobba så ska man det. Jag tror på morötter, därför diskuterar vi också att anställningsskyddet ska gälla de som är över 67 år gammal, säger Reinfeldt.

Johan Andrews vill veta om rut- respektive rot-avdragen kommer att bli kvar.

– Det är viktigt i pensionärskretsar, säger han som avslutning på sin fråga.

– Alliansens besked är att rot och rut blir kvar och att det inte bara är konjunkturåtgärder. Vi är övertygade om att det gör att svarta tjänster blir vita tjänster, säger Fredrik Reinfeldt.

Mer läsning

Annons