Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regionchef: Vi kraftsamlar i Stockholm

Cision lägger ner sitt Östersundskontor, trots att det har gått bra för företaget.
– Merparten av våra kunder finns i Stockholm, så nu kraftsamlar vi där, säger Yann Blandy, regionchef för Norden och Baltikum.

Annons
Under fjolårets sista kvartal redovisade företaget en vinst före skatt på 19,5 miljoner kronor. Men nu satsar Cision på att ha all information digitalt i Stockholm – och därmed behövs inte Östersundskontoret längre. Av all personal som finns på Östersundkontoret i dag kommer bara 15 att få stanna kvar i Östersund. De övriga 56 förlorar sina jobb.
– Även om vi hade valt att behålla personalen och genomföra digitaliseringen här så hade det blivit många som hade fått gå. Dessutom hade vi fått två små kontor i stället för ett stort och det är inte effektivt. Det här var den bästa lösningen, säger Yann Blandy.
Han menar att företaget genom att bara ha ett kontor i Sverige optimerar sina resurser. Den personal som finns i Stockholm kommer att få vara kvar.
– Vi flyttar inte den befintliga produktionen från Östersund, vi lägger ner den. Men det kan finnas en möjlighet för ett fåtal medarbetare att följa med till Stockholm, säger Yann Blandy.
Yann Blandy räknar med att de sista anställda kommer att få lämna företaget mellan januari och mars nästa år.

Mer läsning

Annons