Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringens besked om fängelsejobben dröjer

/
  • Köer med intresserade frågade Tina Andersson om de nya jobben som ska bli på fängelset i Östersund.

Tiotalet arbetsgivare tog chansen att möta arbetssökande för att rekrytera nytt folk när det var öppet hus på arbetsförmedlingen i går.

Annons

– Arbetsgivarna vill gärna träffa sökande direkt och efter förra tillfället i oktober fick de väldigt bra ansökningar enlig vad vi har hört, säger Christina Storm Wiklander, chef för arbetsförmedlingen i Östersund

Hennes bild är att antalet sökande har ökat, men inte lika mycket som förväntat i Jämtland. För många varslade har det ordnat sig med nya jobb.

Från årsskiftet har 2500 personer fått arbete genom arbetsförmedlingen. Läget i dag är att 300 jobb finns att söka i länet. En hel del av dessa återfinns inom butik, handel och taxi.

Ica Maxi nyrekryterar för närvarande ett 40-tal personer till den nya butiken i Lugnvik. Hundratals ansökningar har redan inkommit.

– Vi räknar med att få in 2 000 ansökningar innan det här är klart, säger Hasse Dahlin och Hasse Swartz som tycker att öppet hus ger företaget möjligheter att få personlig kontakt med de som har sökt och tänker söka jobben.

– Vi läser och behandlar alla ansökningar. Ett hästjobb som tar några månader, konstaterar de.

Vad letar ni efter för personal?

– De ska ha ett engagemang för jobbet de söker vilket kan sammanfattas som rätt attityd.

Kriminalvården behöver rekrytera mellan 220-250 personer till det nya fängelset. Många intresserade tog chansen att ställa frågor om de nya jobben i går. Men för närvarande är det vänteläge som gäller.

Enligt Kriminalvården väntar man på att regeringen ska skriva på hyreskontraktet med fastighetsägaren Specialfastigheter, som fått uppdraget att bygga fängelset.

– Vi vet inte om det kommer att ske före sommaren. För fängelsejobben krävs lägst gymnasiekompetens och vi ser gärna att socionomer eller personer med annan beteendeinriktad utbildning söker, enligt Anita Anderson, personalassistent på Kriminalvården.

Hon bedömer att personal utan beteendebakgrund kan bli anställda ändå och kriminalvården kommer att bjuda dessa på en åttaveckors internutbildning, som ett led i att skapa rätt personalsammansättning.

– För de här jobben har vi behov av personer med olika bakgrund och åldrar som står med båda fötterna på jorden, sammanfattar Anita Andersson.

Internutbildning finns också med i bilen när Neras Direkt rekryterar personal. Företaget som har callcenter i centrala Östersund bedriver försäljning till företag och privatpersoner.

Även om många anställda är studenter så hålls dörren öppen för olika ålderskategorier med varierande utbildningsbakgrund. För att stärka säljkraften satsas på intern utbildning.

– Vi har stort behov av personal. Alla har förutsättningar att bli en bra försäljare. Ofta är det en fördel att inte ha säljutbildning och lära sig grunderna här, säger Lena Alke, värdinna i det expanderande företaget.

– Det är 75 anställda nu. Vi rekryterar hela tiden och hoppas bli 100 personer framöver, enligt Lena Alke.

Inom Taxi Östersund finns också behov av att knyta till sig personal. Drogtest är en förutsättning innan någon får sätta sig bakom ratten. Det är främst på kvällar och helger som vi behöver mer personal för att köra taxibilarna, säger Kjell Danilodi, personalrekryterare.

Mer läsning

Annons